skip to Main Content
Helma
Kaptein
helma werkervaring
Ambitie

Helma verbindt partijen met elkaar zodat zij samen meer kunnen bereiken dan apart. Hierbij staan openheid en eerlijkheid centraal, en vertrouwen in elkaar. Dit betekent onder andere dat partijen uitspreken waarom ze een samenwerking willen, wat zij uit deze samenwerking hopen te halen en wat zij hiervoor willen inbrengen.

"Helma is een kundige professional die kennis en toepassing met positieve energie verbindt aan mens en maatschappij"
Werkervaring

Na haar werk als post-doc bij de Universiteit Twente heeft Helma een aantal jaren in het buitenland gewerkt. Zo heeft ze in Hongkong onderzoek en onderwijs gegeven aan de Hong Kong University of Science en Technology. Een van die projecten resulteerde in het opzetten van een spin-out, welke zij een aantal jaren heeft geleid. Nadat dit bedrijf naar Berlijn verhuisde, heeft Helma de overstap gemaakt naar de University of the West of England in Bristol, waar zij haar Technology Transfer werkzaamheden startte. Na dit vijf jaar in Engeland te hebben uitgevoerd, heeft Helma haar kennis ingezet in het ontwikkelen van het Technology Transfer Office bij het Nederlands Kanker Instituut. Vanuit hier maakte ze de overstap naar de agribusiness multinational Syngenta, waar ze in de eerste jaren Licensing Manager was, gevolgd door Project Manager R&D in een groot change project. Voordat ze met al deze kennis haar eigen bedrijf opstarte, heeft ze gewerkt als directeur van het Centre of Expertise Genomics, genaamd Generade.

Deeltijd Lector bij Hogeschool Rotterdam

Lector Implementatie Zorgtechnologie

Hogeschool Rotterdam;  Jul 2021 – Present

 

Veel innovaties in de zorg die zijn ontwikkeld worden niet of nauwelijks gebruikt in de praktijk. Het lectoraat – met haar docenten, studenten, onderzoekers en externe partners werkt aan de validatie en implementatie van zorgtechnologie. Hierbij maakt het gebruik van kennis op het gebied van technologie, wet- en regelgeving, intellectueel eigendom en bedrijfskundige elementen. Op deze wijze wordt kennis en ervaring ontwikkeld en uitgerold waarmee deze en andere technologieën geïmplementeerd kunnen worden door betrokkenen van het lectoraat.

opleiding
Opleiding

Helma Kaptein heeft een wetenschappelijke opleiding gevolgd. Na haar opleidingen Moleculaire Wetenschappen en BioProces Technologie in Wageningen heeft ze in Groningen een promotie in de Medische Wetenschappen afgerond. In Engeland heeft ze na een aantal jaren werken in het opzetten en uitvoeren van samenwerkingen en intellectueel eigendom management haar opleiding aangevuld met een executive MBA bij Warwick University.

CONTACT

Helma’s CV met opleidingen en werkervaring kun je hier downloaden.

Helma's Spider diagram

Hiernaast staat de spider diagram van Helma en Science2Change

Back To Top